20:00

IK Oden U23

Referat: Irsta IF - IK Oden U23

Sen kvällsmatch på Wenströmska IP (start kl 20) p g a Klinta IP var avstängd efter hällregnet i morse.
Vi hade ett ungt lag med b l a 3 spelare från det duktiga P08-laget: William Carlsten på centralt mittfält, Gabriel Granö på ytterbacken samt Oscar Verrone som hoppade in i målet sista 20 minuterna enligt överenskommelse.

Vi började matchen skakigt, var inte alls koordinerade i spel med och utan boll. Irsta tog kommandot och efter ett ribbskott tog de rättvist ledningen med 1-0 på en kontring efter slarvigt bolltapp på Irstas planhalva.
Men målet verkade bli tändvätska för helt plötsligt spelade vi bättre och med mer energi.
Leo kvitterade till 1-1 efter en fantastisk djupledsboll av Oliver.
Och vi kunde ha gjort fler mål men brände några riktigt fina lägen.
Irsta var inte ofarliga dom heller och hade bl a ett stolpskott samt ett skott som touchade vår spelare och ändrade riktning men Jocke lyckades ändå reflexrädda till hörna!
1-1 i paus var ganska rättvist.

1:a halvlek
11' Irsta ribbskott och över målet
13' 1-0 Irsta. Shaho är på väg framåt men stannar upp och tappar bollen till motståndare som direkt sätter en djupledsboll. Oscar Granö lyckas dock bryta men har otur när bollen ändrar riktning på honom när han ligger ner och går till Irsta-spelaren som pangar in bollen i krysset från nära håll.
14' Bra inlägg av Leo som Irstas målvakt boxar bort, Linus är där på returen som han vinner men målvakten får frispark med sig.
15' Shaho spelar fram Danté som gör sin back och skjuter ett bra skott som målvakten räddar med benen
20' Ny snabb kontring av Irsta som avslutar med ett bra skott som Jocke fångar
21' 1-1 Oden genom Leo (assist Oliver). Djupledsboll som friställer Leo som sätter bollen i mål från ganska svår vinkel.
23' Oscar G spelar till Behir som lägger ett instick till Linus som kommer fri med målvakten men lägger bollen någon cm utanför högre stolpen, nära där!
30' Kontring av Irsta och skott stolpe ut!
37' Kontring av Oden där Behir sätter Danté till friläge och han lägger bollen förbi målvakten men en back hinner upp och räddar innan den rullar in över mållinjen
40' Bra aktion av Lucas på vänsterkanten som vänder 180 grader med bollen och spelar in till Joel som går på avslut men tyvärr smiter skottet utanför vänstra stolpen
42' Farligt skott av Irsta som ändra riktning på vår spelare men Jocke vänder som en katt i luften och räddar till hörna!

----------
Vi började andra halvlek jättevasst med bra chanser för både Linus och Felipe.
Det var därför logiskt att vi gjorde 1-2 i 51:a minuten när Lucas spelade fram Danté till ett friläge som han satte i mål!
Sedan kändes det som att vi var närmare 1-3 än Irsta kvittering. Bl a Felipes skott som gick tätt över och Leos friläge borde ha resulterat något av dem.
Istället straffades vi hårt sista 17 minuterna när Irsta lyckades göra tre mål och vända matchen till vinst 4-2.
Detta var oväntat men förklaras dels att vi gjorde en hel del byten i mitten av andra halvlek för att alla ska få speltid samt att några ska spela med A-laget imorgon.
Som väl är är U23-serien mer till för att förbereda unga talanger för seniorfotbollen så vi ser dessa matcher mer som att fylla detta syfte och bryr oss inte så mycket om resultatet, bara spelarna presterar bra och har rätt inställning.
Vilket vi tyckte att dom hade ikväll.
Jag vill speciellt lyfta fram Lucas som visade laganda när han spelade på fem olika positioner i matchen! Mittback, ytterback, innermittfältare, forward samt yttermittfältare!
Till matchens lirare utnämner vi William i P08-laget som visade på ett moget spel både offensivt och defensivt trots sin unga ålder! Det ska bli kul att följa hans utveckling framöver, liksom övriga spelare förstås.

2:a halvlek
47' Bra hörna av Leo som Linus volleyskarvar över målet från nära håll
49' Leo passar till Felipe som får lite bakvikt i stansen så skottet med vänstern går över
50' Markinlägg av Irsta som Jocke tappar rätt ut men vår mittback Oscar G är där kvickt och rensar undan!
51' 1-2 Oden genom Danté (assist Lucas)
60' Inlägg av Irsta där vi tappar markering på spelare som kommer in i mitten men han styr bollen utanför målet som tur är
63' Felipe slår en underbar djupledsboll till Leo som sprintar förbi sin back och kommer fri med målvakten men avslutet är mycket svagt när han försöker chippa och bollen går rakt i famnen på målvakten
67' Bekir spelar smart till Felipe som provar skottlyckan igen men återigen går bollen över målet
73' 2-2 Irsta på hörna. Oscar Verrone boxar bort bollen men en motståndare saxsparkar bollen in i mål, skickligt får man säga.
76' 3-2 Irsta. Jätteonödigt bolltapp när vi vänder inåt i banan strax utanför eget straffområde, blir av med bollen som spelas i sidled till en motståndare som får drömträff och bollen sitter i högra krysset, trots att Oscar är på den men orkar inte hålla
81' Gult kort på Jocke som knuffar till en spelare (som dock markerar tillbaka med pannan men domaren nöjer sig med tillsägelse). Därmed är Jocke avstängd i nästa U23-match p g a 3 varningar
85' Friläge för Irsta men Oscar går ut bra och stör spelaren som skjuter utanför
86' 4-2 Irsta. Nytt friläge där vi förlorar en löpduell och denna gång kan Oscar inte rädda oss.
89' Riktigt bra frispark av Irsta som är på väg in i nättaket men Oscar slänger sig som en panter och enhandsboxar till hörna!
90+1' Gult kort på Linus som drar omkull en spelare efter att ha tappat bollen till honom.